En kinesisk epidemi

Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

 

Hospitaler i Beijing og i de nordlige kinesiske regioner modtager lige nu en overflod af tilfælde af det såkaldte hvid lunge-syndrom. Sygdommen rammer især børn og er en særlig form for lungebetændelse, der er ret resistent over for antibiotika. Et hospital i Tianjin-regionen modtager op til 13.000 syge børn dagligt. Derfor har det kinesiske sundhedsministerium opfordret borgerne til at holde afstand og bære mundbind.

Selvom det giver anledning til uhyggelige flashbacks, virker Verdenssundhedsorganisationen (WHO) dog ikke så bekymrede for, at det skulle udvikle sig til en pandemi. På opfordring fra WHO har de kinesiske myndigheder nemlig været mere gennemsigtige med at dele data fra epidemien, end det var tilfældet under coronakrisen.

Apropos corona, er det en del af forklaringen på, hvorfor syndromet særligt rammer børn. Det menes nemlig, at deres immunforsvar ikke er blevet så belastet – og derfor heller ikke styrket – i tiden med coronarestriktioner. Lungekomplikationerne kommer fra kendte vira og bakterier og skyldes altså ikke nogen ny sygdom.

+ WHO-rapporten om udbruddet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12