27. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Modrevolutionen ruller

”Det værste, der kunne ske, var at vågne i morgen som mand. For der er nu en kultur med så hård fordømmelse og så lav retssikkerhed, at det er svært at være til.” Det lyder som indledningen til en moderne udgave af Franz Kafkas ”Forvandlingen”, der som bekendt starter med den fantastiske sætning ”Da Gregor […]

Kære læser

Chile har sagt farvel til Friedman

Chile har valgt at kaste en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige økonomer og ideologer på porten – i hvert fald indirekte. Det kræver måske lidt forhistorie, så lad os tage den fra toppen: Sidste år førte en prisforhøjelse på metrobilletterne i hovedstaden Santiago til en større protestbevægelse, der snart kom til at handle om […]

Spisesedlen

Amy Coney Barrett er ny højesteretsdommer i USA. Det amerikanske senat godkendte i nat dansk tid 48-årige Amy Coney Barrett som ny højesteretsdommer. Hun blev herefter taget i ed. Det er den tredje højesteretsdommer, som nuværende præsident Donald Trump udpeger. Barrett overtager det ledige sæde i højesteret fra Ruth Bader Ginsburg, som døde 18. september.

Erdoğan opfordrer til boykot af franske varer. Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan har opfordret den tyrkiske befolkning til at stoppe med at købe franske produkter. Det sker, fordi Macron har støttet retten til at afbillede profeten, efter en fransk skolelærer blev myrdet for at have vist Muhammedtegninger i undervisningen.

Over 1.000 nye smittede. Danmark satte i går en ny kedelig coronarekord. På 28 timer var der konstateret 1.056 nye smittede, og det er det højeste tal, der er blevet målt på et døgn. Antallet af indlagte steg med 18 til 145, hvilket er det højeste siden 14. maj. På et pressemøde sagde direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, at ”det er et meget højt tal, der gør indtryk.”

Generalstrejke i Hviderusland. Fabriksarbejdere, studerende og butiksejere i Hviderusland begyndte i går en strejke i protest mod landets præsident Aleksandr Lukasjenko. De strejkende kræver, at præsidenten går af. Siden Lukasjenko vandt et omdiskuteret valg for to måneder siden, har der været voldsomme protester i Hviderusland.

Syv døde efter angreb på skole i Pakistan. Mindst syv mennesker er døde og mere end 50 er blevet såret efter en eksplosion på en religiøs skole i den nordpakistanske by Peshawar. De døde er ifølge myndighederne mellem 20 og 30 år, mens flere sårede er under 13. Peshawar ligger tæt på den afghanske grænse, og den har været hårdt plaget af vold som følge af Talibans oprør de seneste år.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12