Weekend den 19. juli
Føljetons sommerskole
- 1. lektion: Hvornår begynder historien?
- 2. lektion: Knausgårds sidste tider
- 3. lektion: At tælle dagene med Solvej Balle
- 4. lektion: Søvnløshedens tidsalder
Føljeton er gået på sommerskole
Så vi opdaterer kun forsiden en gang om ugen. Vil du med på sommerskole?
Det er gratisKære læser
Lørdag nat dansk tid begyndte en af de mærkeligste og mest bemærkelsesværdige uger i moderne amerikansk politik, da der pludselig tikkede et attentatforsøg ind på telefonen iklædt en BREAKING-bjælke. Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump var forsøgt snigmyrdet til et vælgermøde i Butler, Pennsylvania, og manden med fingeren på aftrækkeren var en 20-årig republikaner, hvis […]
Det bedste vi har set
Er der noget bedre end at læse en bog i sommersolen? Ja. Skærmtid. Er du ikke en af de alt for mange danskere, der skal ud og rejse, kan du med fordel slå måsen i sædet og åbne computeren. Samtlige af de større museer verden over har nemlig deres samlinger liggende online og savner man lidt inspiration eller bare er lidt nysgerrig og kunstinteresseret, så er det en skøn og tilpas underholdende måde at klikke sig igennem kulturhistorien. Fx støder man på ovenstående Asger Jorn-maleri, hvis man søger “sol” i SMK’s samling. Vil man have et mere internationalt islæt, så ligger Tates, Musée d’Orsays, Guggenheims og Guggenheim Bilbaos, MoMA’s og Museo del Prados samlinger alle online. Du kan også kultivere din kulturelle udlængsel ved at læse anmeldelser af aktuelle udstillinger fra kunstmuseer verden over hos Frieze Magazine. Så spild tiden og udvid horisonten. Og mangler du et soundtrack til din browsing, så kan du da bare lave din egen sang her.
“Kære skat. Du er min ivrige medfølelse. Min hengivenhed klæber sig nysgerrigt til dit lidenskabelige ønske. Min smag længes efter dit hjerte. Du er min længselsfulde sympati: Min ømme smag. Din smukt, M U C.” I starten af 1950’erne fik de to computerkyndige kolleger Alan Turing og Christopher Strachey en af verdens første computere til at sende verdens første computergenererede kærlighedsbreve, underskrevet M U C, Manchester University Computer. Det var den dengang 36-årige Strachey, der opfandt algoritmen, som altså er det første tilfælde af KI-skrift. JSTOR Daily har historien om hvordan to queer mænds kærlighedsbreve opfandt kunstig intelligens, som vi kender det i dag.
Vi er lidt forsinkede med denne anbefaling, men nyd solen og lyt til albummet Why Does the Earth Give Us People To Love af den 25-årige folk og blues-sensation Kara Jackson.
Spisesedlen
Microsoft er nede verden over.
Den franske regering sender hjemløse på busser ud af byen op til OL.
Paul Kagame genvalgt som præsident i Rwanda med 99,18 pct. af stemmerne.
Netanyahu afviser oprettelse af midlertidigt børnehospital for palæstinensiske børn, som ikke kan få behandling i udlandet.
Ansatte i Dansk Flygtningehjælp protesterer over ledelsens tavshed om Gaza.
Københavns Lufthavn ventes at slå rekord med 113.000 rejsende den 21. juli.
Italiensk journalist idømt bøde på 1.200 euro for at have kaldt Giorgia Meloni lav.
Ursula von der Leyen genvælges som formand for Europa-Kommissionen.
Nærsynet
Den bangladeshiske højesterets beslutning om at genindføre en ellers afskaffet lov om jobkvoter sidste måned har sendt landets studerende på gaderne. Demonstrationerne begyndte på landets universiteter for to uger siden, men eskalerede mandag, da moddemonstranter fra regeringspartiet Awami Leagues ungdomsafdeling angreb de studerende med knipler og macheter. To studerende blev slået ihjel, og flere hundrede […]
Et sidste ord
Mangler du et soundtrack til din sommerferie? Lav det selv!
Rigtig god weekend!