Torsdag den 11. april

Explaineren

Indiens (u)demokratiske stormagtsstatus

Ideen om, at det 21. århundrede er ‘det indiske århundrede’, stormer frem blandt investorer og politikere. Men hvor længe kan vi blive ved med at acceptere Indiens demokratiske deroute?

400 gratis abonnementer!

Læs mere

Kære læser

Kunsten at udstille sig selv

“Den skønhed, som skyldes kunsten, står højere end den skønhed, vi finder i naturen. Skønheden i kunsten er nemlig skønheden født og genfødt ved ånden” – G.W.F. Hegel, fra Indledning til æstetikken. Nu er vi godt nok ikke sikre på, at vi uden omsvøb vil erklære os enige med Hegel og på den måde nedvurdere […]

Det bedste vi har set

Men var hun ikke socialdemokrat?

“’Jeg har aldrig været glad for velfærdsstaten,’ siger hun. ‘Altså, jeg er glad for, at vi har en stærk stat i øvrigt, og staten kan rigtig mange ting, men ikke når det kommer til relationer mellem mennesker. Det kan samfundet til gengæld, og når det kommer til velfærd, tror jeg mere på samfundet end på staten.’” Statsminister Mette Frederiksen (S) har talt med Altinget om, hvordan fremtiden for dansk velfærd skal se ud. Bedøm selv, hvor godt hun kommer i mål.

Slået til blomkål

Konsulterer man sundhed.dk, vil man hurtigt kunne læse, at såkaldt blomkålsøre ikke ligefrem er noget, man under normale omstændigheder har lyst til at få. Det indebærer i hvert fald en “blødning under bruskhinden på øret”, og at “brusken krøller sammen og bliver bulet”. Ikke desto mindre er blomkålsører i visse kampsportskredse blevet et hædersmærke. Efter alle er begyndt at få tatoveringer, er det nemlig blevet en ny oplagt måde at vise, at man er en benhård type. ESPN fortæller om fænomenet i en ret interessant feature, som tager udgangspunkt i den amerikanske MMA-profil Bo Nickal.

Musik man kan holde på

Mens cd’en de fleste steder er blevet et stendødt medieformat, lever den stadig i bedste velgående i Japan. Faktisk stod landet sidste år for hele 36 pct. af markedet. Noget af forklaringen kan selvfølgelig findes i Japans aldrende befolkning, som gerne holder fast i lidt ældre teknologi. Men er det nu også hele historien? Det har nyhedsbrevet Can’t Get Much Higher – der efter eget udsagn udforsker krydsfeltet mellem musik og data – sat sig for at undersøge.

Spisesedlen

Regeringen ophæver den såkaldte kvægundtagelse, der har tilladt kvægbrug at bruge mere husdyrgødning end andre landbrug.

Kongehuset står til at få 17 mio. ekstra kr. af staten om året.

Oppositionen vinder onsdagens parlamentsvalg i Sydkorea.

Minkavlere har fået erstatning for flere mink end de var miljøgodkendt til.

Den globale kulkraftkapacitet er vokset for første gang siden 2019.

Kulturministeriet er klar med forslag til museumsreform. Aftalen forventes på plads inden sommer.

Hamas-leder Osama Hamdan roser danske demonstranter.

Nærsynet

Afstemning til grænsen

Efter godt otte års heftig debat blev EU’s nye asyl- og migrationspagt onsdag vedtaget i Europa-Parlamentet. Pagten vil bl.a. føre til hårdere screening og kontrol ved EU’s ydre grænser, ligesom den indeholder en “solidaritetsmekanisme”, som skal ændre fordelingen af flygtninge mellem EU-landene. I Europa-Parlamentet blev lovbehandlingen midlertidigt afbrudt ef en gruppe demonstranter, der råbte slagord […]

Et sidste ord

Noget godt bliver der da gjort for naturen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12