Onsdag den 27. marts

Man bliver aldrig færdig med at oversætte Anne Carson

I efteråret blev forfatteren Anne Carson nyoversat tre gange og af tre forskellige forlag. Ingen af bøgerne er nye. Så hvor kommer idéen pludselig fra? I det sidste afsnit af ugens Carson-serie spørger vi bagmændene selv.

Føljeton

En lille avis til vågne læsere.

Prøv gratis

Kære læser

Stålmanden

Tirsdag, blot et par dage før skærtorsdag, hvor Jesus Kristus ifølge overleveringen nød (hvis verbet ‘at nyde’ i den sammenhæng ikke er at tage munden for fuld) ‘den sidste nadver’ med sine disciple, døde den store amerikanske skulptør Richard Serra i sit hjem på Long Island i delstaten New York. Dødsårsag: en kombi af lungebetændelse […]

Det bedste vi har set

Bakterierne, vores venner

Interview hos Zetland med mikrobiologen Lone Gram, som bl.a. fortæller om det “Alexander Fleming-moment”, der sporede hende ind på bakteriernes verden for 40 år siden. Interessant nok at den store oliepøl i Den Mexicanske Golf i 2010 forsvandt meget hurtigere, end man havde forestillet sig: “Og det, der skete, var, at der var en hel masse bakterier, som kiggede på den der oliepøl og tænkte: ‘Det ligner frokost’.”

Selvskabte problemer

“Vi må huske på, at grunden til vi mangler fængselspladser i Danmark ikke bare er fordi, at der er flere og flere kriminelle derude. Tværtimod. Hovedårsagen er retspolitikken – en retspolitik, hvor man har lavet en lang række nye love og hævet straffene i sådan en grad, at ikke bare fængslerne, men hele retskæden (politi og domstole) har svært ved at følge med,” skriver kriminolog og lektor David Brehm Sausdal i en kort og præcis kommentar i Altinget: “Vi ligger i den dårlige seng, vi har redt. Og nu skal de fattige betale for, at et af verdens mindst kriminelle og mest trygge lande kan bygge nye fængsler – og måske endda også købe lidt kapacitet i udlandet. Kreativiteten fejler ikke noget.”

Kunst stiger ikke altid i værdi

Artiklen her fra Artnet er et par dage gammel, men det går nok. Den handler om, at det internationale marked for samtidskunst – altså det marked, hvor priserne på fx dødssyg ‘zombie-formalisme’ er eksorbitante – har oplevet et kæmpe dyk. Det er kunstauktionerne, der afslører det. Skribenten kommer med et eksempel: Et maleri af Emmanuel Taku (aldrig hørt om ham før) blev solgt for 189.000 dollars på auktion i 2021. Nu her tre år senere var det på auktion igen. Hammerslag: 8.000 dollars.

Spisesedlen

Danmark sælger 24 F-16-kampfly til Argentina for samlet 2,1 mia. kr.

EU’s landbrugsministre lemper krav til landbruget.

Knap to ud af tre unge svenskere er uegnede til værnepligt.

Ifølge ny meningsmåling vinder Joe Biden terræn fra Trump i seks ud af syv svingstater.

Robert F. Kennedy Jr. vælger advokaten Nicole Shanahan som sin vicepræsidentkandidat, mens han forsøger at kvalificere sig til at komme på stemmesedlen i flere amerikanske delstater.

Den første danske strategi mod madspild er netop blevet lanceret.

Nærsynet

Tillid til USA rækker ikke

På trods af rungende kritik fra juridiske eksperter har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og regeringen gang på gang afvist, at en særlig praksis for dansk våbeneksport bryder med international ret. Nu har de skiftet mening og suspenderet ordningen. Den lempelige procedure har bestået i, at Danmark ikke foretog individuelle vurderinger af ansøgninger om våbeneksport, […]

Et sidste ord

Godt, at vi har ECB til at løse Europas store problemer.

Imens holder Føljeton fri til påsken er ovre. Mon ikke der kommer et påskeæg i mellemtiden?

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12