Onsdag den 17. april

Vilde børn leger bedst

De har altid været der: Vildbørnene og ulvepigerne, skovens børn. Mytiske små mennesker, der vokser op i naturen, hærdes af de hårde omstændigheder og bliver opfostret af dyr. Nu om dage dukker de dog mest op som myter og gode historier. Senest i norske Matias Faldbakkens Stakkel.

En lille avis til vågne læsere

Prøv 30 dage

Kære læser

Universitetets uønskede gave

Uddannelse er nøglen til fremtiden. Det har regeringen heldigvis fanget, og inden for rammen af DK2030-planens selverklærede massive investering i vores fælles fremtid vil den sørge for, at vi får færre universitetsstuderende. A’var for noget. Jo, den er god nok, klip tilbage. Den store uddannelsesreform husker I – den, der blev varslet allerede i regeringsgrundlaget, […]

Det bedste vi har set

Stille, ikke-selvoptaget afvikling og undergang

“Der er noget lettere afmægtigt, resigneret, ‘magter vi virkelig det her’ over stemningen på årets afgangsudstilling. Ikke specielt meget politik, ikke direkte i hvert fald, mere bare stemning: sløv afvikling og undergang. Det er en affekt, der ikke er uden en vis leg, ironi, stillen sig an. Som eksempelvis Lukas Danys’ virkelig gode skulptur i første udstillingsrum: En terrassevarmer, som man kender den fra provinsbyers torvecafeer, men her er stålstangen forlænget, så den nu ikke helt kan undgå at få mig til at tænke på en stripperstang. På toppen har et storkepar bygget rede, men ak, den ene af dem har også fået en pil gennem kraniet. Giver det mening at forsøge at bygge noget om i varmelampernes lys, mens planeten futter af?” Informations anmelder Bodil Skovgaard stryger elegant og detaljeret gennem Kunstakademiets afgangsudstilling – på et tidspunkt, hvor de store omnibusmedier skruer ned for kulturdækningen, fordi det koster penge og ikke genererer klik.

Først pelsede de mink, nu pelser de staten

Minkavlerne vil have 3,9 mia. kr. for deres andelsforening og auktionshus Kopenhagen Fur, som snart bliver overdraget til staten. Det viser en hemmeligtstemplet rapport, som Zetland er kommet i besiddelse af. Økonomiprofessor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet har læst beregningerne bag kravet og kalder dem “uredelige”. Her skal du se en brækemoji for dig.

Philip Johnsons sex-osende murstenshus

Den amerikanske arkitekt Philip Johnson, som blev rimelig gammel (1906-2005), lavede i  1949 en af sine mest kendte bygninger: den temmelig transparente Glass House i Connecticut. Huset har 75 års jubilæum, og det har dets mere tillukkede og mindre kendte tvilling, Brick House, også. Johnson sagde om The Brick House, som ligger nær ved Glass House: “Det her var et stort gennembrud for mig – at give min mentor Mies van der Rohe fingeren og sige, at tingene skulle være varmere, hyggeligere og mere sexede, end de er i den moderne, firkantede arkitektur.” Artiklen her i The New York Times oser faktisk af sex.

Spisesedlen

Det britiske parlament stemmer for at bandlyse tobak for folk født efter 2009.

Udgravningen til Femern Bælt-tunnelen er færdig efter tre års arbejde.

Tidligere DF’er Martin Henriksen valgt som ny formand i Nye Borgerlige, der (heldigvis for Henriksen) fortsætter som parti.

Lobbyister kan nemt omgå EU’s gennemsigtighedsregler, siger Den Europæiske Revisionsret.

Nestlé – verdens måske ondeste virksomhed – beskyldes for at putte sukker i modermælkserstatning solgt i fattige lande.

Israles nationale pavillon ved Biennalen i Venedig vil ikke åbne før en våbenhvile er indgået i Gaza, siger kunstner Ruth Patir.

Great Barrier Reef ramt af værste masseblegning nogensinde målt.

Nærsynet

Få våben til at strække

Mens Børsen stod i flammer, kunne regeringen tirsdag præsentere den 17. donationspakke til Ukraine. Den er på 2,2 mia. kr., hvoraf der bl.a. vil blive afsat penge til droner, ligesom der vil blive investeret direkte i den ukrainske forsvarsindustri. Sidstnævnte nybrud håber forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) vil gøre en afgørende forskel, da det, “der […]

Et sidste ord

Husk at affaldssortere.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12