9. juni 2016

Føljeton

En lille avis til vågne læsere.

Prøv selv

Kære læser

Er Sylfiden med i Olsen-banden?

Vi er et par stykker her på redaktionen, der for nogle år siden havde en vis fornøjelse af at udforme quizzer som eksempelvis Bor du i andelsforening? og Hvilken kulturpessimist er du? Det var quizzer, der ved hjælp af en række simple spørgsmål kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvem du egentligt er. De var uhyre populære, men ikke noget nær så populære som den […]

Det bedste vi har set

Sanders’ sidste bitre dage

Bern’ed out. I lang tid var det, som om han ikke kunne sætte en fod forkert. Men nu har også Bernie Sanders mistet sin fremdrift, det frie fald har sat ind, og historierne i pressen går fra rosenrøde til sorte. Politico har således skrevet denne indsigtsfulde beretning fra de sidste bitre dage i Bernie Sanders’ kampagne. Til alle jer, der har følt ‘the bern’, er den værd at læse.

Det virker, som om alle andre end Bernie Sanders ved, at han har tabt. Sanders beskrives som bedrevidende og vredladen – og som en mand, der holder desperat fast i troen på, at Hillary Clinton kan snuble i et juridisk morads inden partikonventet.

Storbyerne

Det er lidt underligt, men sådan er det jo: Vi mennesker er ikke voldsomt rationelt anlagte. Teknologien har tilladt os at arbejde hjemmefra, at konsultere lægen hjemmefra, at dele information med lynets hast og tale sammen på afstand, som om vi var i samme rum. Der var mange, der for tyve eller tredive år siden forudsagde, at teknologien vil gøre os mindre afhængige af at være fysisk til stede. Der var mange, der troede, at man kunne bosætte sig hvor som helst og alligevel deltage i hvad som helst. Sådan er det imidlertid ikke gået. Mere end halvdelen af jordens befolkning lever under urbane forhold, og i Danmark såvel som i den store verden søger vi fortsat mod byerne.

Det er ikke kun os dødelige, der følger det mønster. Det gør venturekapitalen også, skriver Richard Florida (ja, ham med den kreative klasse) i denne analyse.

Spisesedlen

Med en værdi på 98 milliarder kroner kom Dong på børsen i dag klokken ni. Det er den største europæiske børsnotering i fem år. Efter en halv time på markedet var aktien steget med 3,4 procent i forhold til åbningsprisen og nøjagtig ti procent i forhold til udbudsprisen.

Ny planlov er på plads. Det lykkedes V-regeringen at få en bred aftale om en ny planlov, og kun Liberal Alliance er ikke med fra den blå blok. Socialdemokraterne er kommet igennem med sit krav om, at kommuner kan kræve, at 25 procent af bygningerne på nye grunde bliver udstykket til almene boliger.

Barack Obama mødes i dag med Bernie Sanders. For dem, der kan tælle til 2.383, har Hillary Clinton vundet, men det har Bernie Sanders endnu ikke affundet sig med. Obama har endnu ikke officielt valgt at støtte Clinton, men mon ikke det kommer efter dagens møde?

Fodboldspilleren Cristiano Ronaldo har overhalet den pensionerede bokser Floyd Mayweather og er nu den atlet i verden, der tjener flest penge. 576 millioner kroner i det seneste år – dermed slår han også Barcelonas angriber Lionel Messi på pengepungen, for han måtte nøjes med en indtjening på 532 millioner kroner.

Så er det i dag, at verdens rigeste og mest magtfulde mødes i Bilderberg – det sagnomspundne netværk af de mægtigste, der denne gang samles i Dresden i Tyskland. De mest hyppige danske deltagere gennem årene: Politikens forhenværende chefredaktør Tøger Seidenfaden og tidligere departement- og Dong-chef Anders Eldrup. Årets agenda: Prekariatet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12