4. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En fremmed(kriger) er en ven du ikke har mødt

Noget af det dummeste ved journalistik er den måde, vi kan finde på at lade to plus to give fem. Det, vi på redaktionerne kalder 1-2-3-tendens, og så har vi en analyse eller en forside ved at klaske pærer og bananer sammen. Vis os en journalist, og vi skal vise dig en synder ud i […]

Kære læser

Astralis viser vejen

Verdensmestre. Så gjorde de det igen. Det danske Counter-Strike-hold Astralis vandt søndag deres tredje såkaldte major-turnering, og de cementerede dermed deres status som det nok bedste hold i computerspillets historie. En major i Counter-Strike kan bedst sammenlignes med en major-turnering i golf eller en Grand Slam i tennis, og det er altså det største, et […]

Det bedste vi har set

I hælene på Odysseus

I hælene på Odysseus

Homers episke heltedigt Odysseen er historien om Odysseus’ lange tur hjem fra den trojanske krig. Hele 10 år bruger han på at fare rundt i Middelhavet, inden han finder hjem til Ithaka, men så når han også en del svinkeærinder undervejs. Èn ting har dog naget Homer-fans i tusinder af år. Hvad var det egentlig for en rute, Odysseus tog igennem det Det Ægæiske Hav. Det er ikke nemt at kortlægge en myte, men det har ikke afholdt folk fra at prøve. Læs om en episk rejse i Lapham’s Quarterly.

Vil du være kunstner? Så få de rigtige venner

Vil du være kunstner? Så få de rigtige venner

For alle kunstkynikerne derude kommer det her måske ikke som den største overraskelse, men for os romantikere er det en nyhed, der gør ondt: Hvis du vil slå igennem i kunstverden, er det vigtigere, at du har de rigtige venner, end at du laver original kunst. Ak ja, på trods af den lidt nedslående artikel i Artsy, vælger vi dog stadig at tro på, at genialiteter og hårdt arbejde er det, man kommer længst med.

Synd for Sass eller angreb på medierne?

Synd for Sass eller angreb på medierne?

Det er noget rigtig lort at få en depression, og det er noget, man ikke bør ønske for selv sin værste fjende. Derfor synes vi også, det er dejligt, at den magtfulde socialdemokrat Henrik Sass Larsen er gået åbent ud i pressen og fortalt om sin psykiske nedtur – måske det kan være med til at bryde det tabu, som en depression ofte er. Vi synes til gengæld ikke, det er så dejligt, at hans sygdom er blevet et påskud for at angribe mediernes kritiske tilgang til politikerne. Det skriver Johanne Dalgaard ret skarpt om hos Altinget.

Spisesedlen

Liberalt oppositionsparti vinder valg i Estland. Oppositionspartiet Reform, der placerer sig på centrum-højrefløjen, fik overraskende 29 pct. af stemmerne og bliver dermed landet største parti. Premierminister Jüri Ratas’ Centerparti fik derimod kun 23 pct. af stemmerne, og dermed ser lederen af Reform, Kaja Kallas, ud til at kunne blive Estlands første kvindelige premierminister. Det nationalkonservative og EU-skeptiske parti Ekre blev tredjestørst med næsten 18 pct. af stemmerne.

USA dropper store militærøvelser med Sydkorea. Det offentliggjorde Pentagon søndag. Aflysningen af de store fælles militærøvelser, som USA og Sydkorea traditionelt har afholdt hvert år, sker i et forsøg på at komme Nordkorea i møde og lette spændingerne på den koreanske halvø. Øvelserne bliver erstattet af andre mindre øvelser.

Ombudsmand kritiserer Udlændinge- og Integrationsministeriet. Ministeriet kritiseres i en sag, hvor en alvorligt syg udlænding fra Sierra Leone måtte vente to år og to måneder på at få besked om, hvorvidt han kunne få humanitær opholdstilladelse. Ombudsmanden skriver i sin afgørelse, at sagen lå i ministeriet i tre perioder på sammenlagt næsten et år og fire måneder, og det er ”kritisabelt lang tid.”

Verdensbanken: Danmark er et af seks lande med ligestilling. Ifølge Verdensbankens undersøgelse er der kun egentlig ligestilling mellem mænd og kvinder i Belgien, Danmark, Frankrig, Letland, Luxembourg og Sverige. Selvom seks lande ikke er imponerende, er det en fremgang. For ti år siden målte Verdensbankens undersøgelse, at der ingen lande var med reel ligestilling.

De fleste fattige børn i Danmark har anden etnisk baggrund. Det viser tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet ifølge Fagbladet 3F. 56 pct. af de fattige børn i Danmark er af ikke-vestlig herkomst. Det drejer sig om 36.200 ud af de i alt 64.400 fattige børn Danmark. Derudover kommer 3.300 fattige børn fra andre vestlige lande end Danmark.

Et sidste ord

Er du ramt af lidt mandagsblues? Så har vi heldigvis din medicin lige her. Den her vaskebjørn, der spiser frugt, er noget af det sødeste, vi har set. Se lige hans lille hagesmæk!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12