3. juni 2019

Føljeton

En lille avis til vågne læsere.

Prøv selv

Kære læser

Et lynkursus i løgnen

Nu snerper det til, og fra om cirka halvandet døgn skal du udføre din demokratiske pligt. Derfor, som en slags public service, har vi besluttet os for at køre et lille crash course i løgnens anatomi, så du kan være lidt bedre klædt på frem mod de sidste partilederrunder. Vi orker hverken flere løgnere i […]

Kære læser

Nahles afgang udstiller den ulmende krise i tysk politik

Auf Wiedersehen. Europa-Parlamentsvalget har krævet endnu et offer. Lederen for det tyske socialdemokrati, Andrea Nahles, meddelte i går, at hun med øjeblikkelig virkning forlader posten som formand for SPD. Nahles har ellers kun stået i spidsen for det røde regeringsparti i lidt mere end et år, men et historisk dårligt valgresultat i sidste uge har […]

Det bedste vi har set

Margrethe Vestager, hvor hun hører hjemme: i Wired Magazine

Margrethe Vestager, hvor hun hører hjemme: i Wired Magazine

Sådan, techmagasinet Wired har et stort portræt af Margrethe Vestager, som jo altså ikke sætter en fod forkert for tiden. Tænk, hvor mærkeligt det ville være, hvis hun stillede op til folketingsvalget herhjemme. En gigant blandt dværge. Interviewet her handler om større ting, og på et tidspunkt stiller journalisten et spørgsmål, som han skriver, han nu stiller for mindst tredje gang på en halv time, hvorved ”Vestagers ansigt skifter fra lettere bekymret til lettere utålmodigt”.

”Er I der?”

”Er I der?”

I det nye nummer af Ud & Se er der et stort interview med Peter A.G. Nielsen – ham fra Gnags. Det er skrevet som en monolog og har en lidt underlig indledning, fordi han begynder med at brokke sig over, at der i de 50 år, Gnags har eksisteret, ikke har været en eneste fra bandet, som har sagt: ”Det var sgu en god sang, Peter.” Han angler åbenbart stadig efter anerkendelse i en alder af 66. Men interviewet er egentlig åbenhjertigt uden at føles sådan, og han fortæller også, at han og hans storebror Jens, der var med til starte bandet, først holdt op med at slås fysisk, da de var omkring 40 år. Læs det i toget eller her.

Verden vil forandres, og Nike har opdaget det

Verden vil forandres, og Nike har opdaget det

Okay, Nike har lavet en ny reklamefilm til sloganet ‘Don’t change your dream. Change the world.’ Der er temmelig mange fodboldstjerner med, og de fleste af dem er kvinder. Vidunderligt.

Spisesedlen

Intet land vil have opnået total ligestilling i 2030. Det viser et nyt globalt indeks, som er blevet søsat for at måle udviklingen i forhold til en række internationale målsætninger, som 193 lande skrev under på i 2015. Melinda Gates fra Bill and Melinda Gates Foundation, udtaler, at det ”bør være en brat opvågnen for verden”. Selv ikke de nordiske lande, der ellers ligger lunt i svinget, vil kunne indfri målsætningerne med det nuværende tempo.

Retsordførere ønsker handling i Dan-Bunkering sag. I februar 2017 meldte Erhvervsstyrelsen det fynske bunkerfirma til bagmandspolitiet (SØIK) for mulig overtrædelse af EU-forbuddet mod at sælge eller eksportere jetbrændstof til Syrien eller til brug i Syrien. Nye oplysninger, som DR er kommet i besiddelse af, viser, at Dan-Bunkering også blev politianmeldt af sin bank i 2018. SØIK sendte sagen videre til Fyns Politi, hvor den har ligget lige siden. ”For mig lyder alle alarmklokker,” siger retsordfører Trine Bramsen fra S.

Sammenstød mellem sudanesisk militær og demonstranter. Kampen for demokrati fortsætter i Sudan. Nogle uger efter at Omar al-Bashir trådte tilbage fra præsidentposten presser demonstranter på for at få en civil regering, men hærens såkaldte overgangsråd ønsker ikke at give slip, forlyder det fra nyhedsbureauerne.

Paven undskylder for katolsk diskrimination af romaer. ”Jeg beder om tilgivelse – i kirkens og Herrens navn,” sagde pave Frans i byen Blaj på den sidste dag af sit besøg i Rumænien. Hans undskyldning skulle ses i lyset af ”alle de gange i historien, hvor vi har diskrimineret, mishandlet eller set på jer med mistro”. Det skriver BBC.

Hjernerystelse øger risiko for manglende arbejdsduelighed. En undersøgelse med 19.732 personer med diagnosen hjernerystelse viser, at 43 pct. efter fem år stadig ikke er fuldt arbejdsdygtige. Hos en kontrolgruppe uden hjernerystelse var tallet 30 pct. Det er forskere på Københavns Universitet, der har lavet undersøgelsen.

Et sidste ord

Går du og overvejer at stemme på Stram Kurs? Jamen, så mød en af dine ligesindede. Jesus fucking Christ en klovn.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12