23. november 2016
Kære læser
Danskere, der overhovedet ikke interesserer sig for reality-tv, og som i går og i dag er gået på nettet for at shoppe remedier til den forestående julerengøring, har fået en underlig oplevelse, når de har googlet ordet ‘mopper’. For der er nemlig åbenbart noget helt galt med mopper for tiden. Google, som har det med […]
Det bedste vi har set
Løftebruddene står i kø blandt de to borgerlige partier, som er på vej ind i den nye Løkke-regering. Særligt ét kan dog få voldsomme – skønt snigende – indvirkning på vores hverdag: Både Liberal Alliance og Konservative har tidligere modsat sig V-regeringens nye forslag om en udvidet form for sessionslogning, der ikke engang i overført betydning vil føre til DDR-agtige tilstande i Danmark, idet enhver form for telekommunikation rent faktisk vil kunne blive lagret med henblik på mulig overvågning. Som så ofte før er det i Ingeniørens særsektion Version2, at man kan læse om de borgerlige partiers retræte i forhold til basale liberale principper.
Er vi blevet ligeglade med flygtningene? Det spørgsmål stiller Al Jazeera i en gennemgang af flygtningesituationen inden for og omkring Europas grænser. Der er som sådan ikke noget ny information i den, men alligevel giver det bare mening at læse det hele igen. Måske fordi det hele er samlet i én lang tekst? Uanset hvad er her i hvert fald en god saglig gennemgang af alt fra aftalen mellem EU og Tyrkiet over antal druknede i Middelhavet til højreekstremistiske angreb på græske flygtningelejre.
Hvis man febrilsk leder efter ”godt for noget”-delen efter det amerikanske præsidentvalg, kommer her et bud, der lige så godt kunne være en febervildelse. Er det muligt for Trump at lave en deal med Nordkorea? Hillary Clinton var klar til at fortsætte Obamas kurs, hvor Kina bliver brugt som mellemled til at forhandle med og sanktionere imod Nordkorea. Den strategi har dog ikke virket indtil nu. Trump er til gengæld åben for at forhandle direkte med Kim Jong-un, og som han sagde under valgkampen: ”What the hell is wrong with speaking?”
Spisesedlen
Elever med særlige behov mistrives i danske folkeskoler. Det er en af konklusionerne i en ny rapport om inklusion foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Rapporten konkluderer endvidere, at mistrivslen primært skyldes, at børn med særlige behov har svært ved at blive en del af sociale fællesskaber. Ifølge forældreorganisationen Skole og Forældre er en af årsagerne, at der mangler midler til at ruste skolerne til inklusionsarbejdet.
Facebook vil ind på det kinesiske marked, koste hvad det vil, og prisen viser sig at være censur. Anonyme kilder fra Facebook afslører, at virksomheden har arbejdet på et redskab til at censurere indhold på sitet, som man håber, vil falde i de kinesiske magthaveres smag. I dag har kinesere ikke adgang til Facebook, som myndighederne har skjult bag den såkaldte Great Firewall.
Antallet af ofre for landminer vokser med 75 procent. En ny rapport fra The International Campaign to Ban Landmines viser, at 6.461 blev dræbt eller såret af landminer i 2015, og det er 75 procent flere end året før. En forklaring er, at flere lande har skåret ned på financieringen til at fjerne minerne fra tidligere kampzoner. Og det på trods af, at 80 procent af verdens lande har skrevet under på en traktat, som forbyder brug af landminer.
Har du også svært ved at finde hoved og hale i forhandlingerne mellem regeringen, K og LA? Så kan Information muligvis hjælpe. Avisen har i denne gennemgang forsøgt at give et overblik over de stridspunkter, der splitter partierne i forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag.
Verdens største ‘smog-støvsuger’ renser luften i Beijing. Luften i Beijing er på bare 41 dage med en Hollandsk såkaldt ‘smog-støvsuger‘ blevet 55 procent renere. Endvidere er smog-støvsugeren ozon-fri og bruger kun en smule grøn energi i rensningsprocessen.
Ny fredsaftale med Columbias regering og FARC underskrives torsdag. Den nye fredsaftale skal efter planen godkendes i Kongressen i stedet for ved en folkeafstemning. Det sker, efter columbianerne i oktober stemte nej til den første fredsaftale, der skulle være afslutningen på mere end 50 års borgerkrig mellem skiftende columbianske regeringer og guerillabevægelsen FARC – en aftale Columbias præsident alligevel modtog Nobels Fredspris for.