Fuld af problemer

Jamal Saidi/Reuters/Ritzau Scanpix

Livet som fransk vinbonde er ikke nogen dans på druer. Først kom coronapandemien, der lukkede restauranterne og mindskede efterspørgslen på vin. Så kom energikrisen, der har gjort produktionen dyrere. Og derudover truer klimaforandringerne med at vende op og ned på dyrkningstraditioner, druevalg og selv smagen af en god Bourgogne.

Flere af de største vinregioner i Frankrig er med andre ord i problemer. Særligt slemt står det til i Bordeaux, hvor op mod hver tredje vinbonde er hårdt ramt økonomisk. Fredag tog den franske regering derfor konsekvensen og annoncerede en plan om at bruge 200 mio. euro på at ødelægge overskydende vinproduktion, så priserne kan holdes kunstigt oppe. Vin-vin?

+ Atmos fortæller om klimaforandringernes konsekvenser for vinproduktionen. Det samme gør Weekendavisen (betalingsmur).

++ France24 forklarer, hvad bønderne gør for at tilpasse sig.

+++ Har du en aspirerende sommelier i maven? Hvis ja, er podcasten Wine For Normal People et dejligt uprætentiøst sted at starte.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12