fw-tirsdag

Mens klimaet venter på miraklerne, beskyldes danske kvinder for at være skyld i den ulige løn mellem kønnene. I kan jo bare vælge et bedre betalt job, lyder argumentet, der bl.a. fremføres af ligestillingsordføren for Liberal Alliance Sólbjørg Jakobsen. Hertil tilføjer hun: “én ting som kvinder er gode til, det er at være føjelige“. Der er dog ikke meget i ligestillingskampen, der tyder på, at kvinder er mere føjelige end mænd, skrev Astrid Plum tirsdag og rådede enhver, der deler Liberal Alliances opfattelse, til at tage et kig på de 1.158 demonstrationer, som kvinder siden september har stået i spidsen for i Iran.

I en noget mere afdæmpet kulisse kunne du samme dag tage med Oliver Stilling til Statens Museum for Kunst, hvor han betragtede Henri Matisse’ maleri Det røde atelier og dem, der ellers befandt sig omkring det:

“Straks glasdøren ind til udstillingen lukker bag museumsgæsten, mærkes det, at noget er på færde. Selvom der ikke er noget at se, før man kommer rundt om hjørnet, er det som at træde ind i en katedral med uendeligt højt til loftet. Og der, midtfor til højre, hænger det, Det røde atelier, Henrik Matisses utrolige oliemaleri på 181 x 219 centimeter. Det røde atelier er et billede, som kunsthistorikere i årtier har – undskyld udtrykket – gennemkneppet, fordi det er så brillant og banebrydende, og nu hænger det så her i en lyssætning, som er blændende (i overført forstand).“

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12